bułki obiadowe w maszynie do chleba

urocze bułeczki z chrupiącą skórką! Od dawna nie kupuję takiego chleba w sklepie, ponieważ jego walory smakowe pozostawiają wiele do życzenia, a o jego świeżości też trudno powiedzieć coś konkretnego. Dlatego od kilku lat sam robię chleb w domu. Teraz powiem ci o sposobie robienia bułek obiadowych w maszynie do chleba, ponieważ ich przepis kulinarny jest bardzo prosty.
StokrotkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 7 g
tłuszcze 20 % 12 g
węglowodany 68 % 40 g
298 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

zaczynamy od wyjęcia formy z pieca. Następnie zainstaluj nóż w formie na wale. Teraz włóż wodę, mąkę, granulowany cukier, sól, olej, drożdże do formy, rozbij jajko. Następnie włóż formę do wypiekacza do chleba i wybierz tryb "ciasto" i włącz "start". Po ugniataniu ciasta wyjmujemy je i dzielimy na 20 równych części. Nadajemy kawałkom ciasta zaokrąglony kształt, składamy na uprzednio natłuszczonej blasze do pieczenia, przykrywamy ręcznikiem i pozostawiamy bułeczki do lekkiego wyrośnięcia. Następnie wkładamy blachę do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy bułki przez 20-30 minut. Po tym czasie podajemy bułki do obiadu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy