bułki obiadowe w maszynie do chleba
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
zaczynamy od wyjęcia formy z pieca. Następnie zainstaluj nóż w formie na wale. Teraz włóż wodę, mąkę, granulowany cukier, sól, olej, drożdże do formy, rozbij jajko. Następnie włóż formę do wypiekacza do chleba i wybierz tryb "ciasto" i włącz "start". Po ugniataniu ciasta wyjmujemy je i dzielimy na 20 równych części. Nadajemy kawałkom ciasta zaokrąglony kształt, składamy na uprzednio natłuszczonej blasze do pieczenia, przykrywamy ręcznikiem i pozostawiamy bułeczki do lekkiego wyrośnięcia. Następnie wkładamy blachę do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy bułki przez 20-30 minut. Po tym czasie podajemy bułki do obiadu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g