skład / składniki
metoda gotowania
1. Najpierw musisz wymieszać wszystkie suche produkty osobno. Aby to zrobić, przesiej mąkę pszenną do osobnego pojemnika, na przykład dużej miski. Proces ten jest obowiązkowy, więc nie tylko pomaga pozbyć się mąki z różnych niepożądanych zanieczyszczeń w gotowym produkcie, ale także nasyca ją tlenem. Dzięki Przesiewaniu chleb jest bardziej puszysty i przewiewny, a ponadto w tym przypadku ciasto jest szybsze. Suche drożdże wkładamy również do miski z już przesianą mąką (dawka może się różnić - patrzymy na paczkę drożdży), dodajemy mleko w proszku, a także doprawiamy wszystko solą i odrobiną cukru, aby zrównoważyć smak. Następnie wymieszaj wszystkie suche produkty razem, aż będą gładkie.
2. Wlej zimną wodę do wypiekacza do chleba i dodaj olej roślinny. Olej musi być bezwonny, na przykład rafinowany Słonecznik. W przeciwnym razie chleb nabierze następnie obsesyjnego obcego zapachu.
3. Obierz marchewki, spłucz pod bieżącą wodą i wytrzyj ręcznikiem papierowym. Następnie wcieramy go w drobną tarkę lub zmielimy w blenderze. W ten sposób same kawałki warzyw praktycznie nie znajdą się w chlebie, ale poczujesz zapach i charakterystyczny smak marchwi. Startą marchewkę wysyłamy do miski wypiekacza do chleba.
4. Teraz wymieszaj składniki w misce Maszyny do chleba,a następnie włóż do niej suche produkty.
5. Na pasku Menu urządzenia wybierz tryb "chleb" lub "chleb z dodatkami" (w zależności od konkretnego wypiekacza do chleba i jego konfiguracji). Czas powinien być ustawiony automatycznie. Mam to 3 godziny i 50 minut. Następnie zamknij urządzenie pokrywką, a następnie naciśnij przycisk "Start" na panelu Maszyny do chleba.
W takim przypadku możesz załadować wszystkie niezbędne produkty wieczorem i ustawić opóźniony czas rozpoczęcia, to znaczy przesunąć początek pieczenia o kilka godzin. Tak więc do rana i przebudzenia całej rodziny możesz dostać pyszny i gorący chleb na śniadanie.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Mleko w proszku - 465 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g