chleb miodowy z orzechami w wypiekaczu do chleba

chleb miodowy przypadnie do gustu każdemu smakoszowi!!! Chleb miodowy do wypiekacza do chleba
OrsikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 8 g
tłuszcze 15 % 8 g
węglowodany 71 % 39 g
260 kcal
IG: 3 / 0 / 97

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 4 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj jedzenie, przesiej mąkę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umieść wszystkie składniki oprócz orzechów w misce wypiekacza do chleba. Uruchom tryb główny.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekaj orzechy, krojąc je nożem na 2 do 3 części.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Po tym, jak maszyna do chleba zagniata ciasto i wyda sygnał dźwiękowy, umieść orzechy na cieście. Poczekaj na zakończenie programu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wyjmij powstały chleb z miski i pozostaw go pod czystym ręcznikiem na 1 do 2 godzin.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal / 100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Nerkowce - 561   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy