chleb miodowy z orzechami w wypiekaczu do chleba
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj jedzenie, przesiej mąkę.
Krok 2:
Umieść wszystkie składniki oprócz orzechów w misce wypiekacza do chleba. Uruchom tryb główny.
Krok 3:
Posiekaj orzechy, krojąc je nożem na 2 do 3 części.
Krok 4:
Po tym, jak maszyna do chleba zagniata ciasto i wyda sygnał dźwiękowy, umieść orzechy na cieście. Poczekaj na zakończenie programu.
Krok 5:
Wyjmij powstały chleb z miski i pozostaw go pod czystym ręcznikiem na 1 do 2 godzin.
Krok 6:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal / 100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Nerkowce - 561 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g