chleb owsiany w wypiekaczu do chleba

masz maszynę do chleba? Następnie pilnie ugotuj ten wspaniały chleb! Moja rodzina zjadła ten chleb niemal natychmiast! I nic dziwnego - w końcu jest bardzo smaczny! I nie było mi trudno go ugotować - w końcu pracował dla mnie Wypiekacz do chleba)
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 7 g
tłuszcze 13 % 7 g
węglowodany 75 % 41 g
255 kcal
IG: 2 / 7 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki. Bardzo ważne! Użyj metody zakładania produktów, która jest wskazana w instrukcji wypiekacza do chleba! U mnie najpierw sypki, potem płyn

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na dnie wiadra kładziemy suche drożdże

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie mąkę owsianą. Jeśli go nie masz, nie zniechęcaj się-zmiel płatki owsiane w blenderze lub młynku do kawy

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż mąkę pszenną

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj sól

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Cukier

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż płatki owsiane, pozostawiając trochę do posypania blatu (opcjonalnie)

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Teraz kolej na płyn-wlej olej roślinny

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnie kefir (jogurt naturalny lub jogurt naturalny)

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj ciepłą wodę

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    To wszystko! Wystawiamy program & quot; chleb & quot;, rozmiar - & quot; średni" (mam 680 g) i kolor skórki. Spokojnie robimy swoje-maszyna do chleba wykona za nas całą pracę!

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Po 5-10 minutach nadal kontrolujemy konsystencję ciasta - powinno być w postaci gładkiej, równej bułki, jeśli ciasto jest płynne i rozmazuje się na dnie - dodaj trochę mąki, a jeśli wręcz przeciwnie - na dnie mąka i ciasto jest zbyt ciasne, dodaj wodę. Ale jeśli przestrzegasz proporcji wskazanych w przepisie, najprawdopodobniej otrzymasz taką samą poprawną bułkę jak moja

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Około 1,5 godziny przed końcem programu smarujemy górę wodą

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    I posyp płatkami (ten etap jest oczywiście opcjonalny)

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Pod koniec programu nasz pachnący rumiany chleb jest gotowy i chociaż zwykle płatki owsiane same w sobie są dość ciężkie, chleb chleb powiększył się około 3 razy, podobnie jak zwykły chleb. Ale dzięki dodatkowi płatków owsianych mamy je teraz zdrowsze!

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Teraz wystarczy uzbroić się w cierpliwość i poczekać, aż chleb ostygnie, ponieważ nie zaleca się pieczenia na gorąco

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Schłodzony chleb kroimy i smakujemy

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g
  • Mąka owsiana - 369   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy