skład / składniki
metoda gotowania
1. Wyjmij jajka z lodówki, aby nie były zbyt zimne.
2. Rozpuść masło i ostudź.
3. Podgrzej serwatkę.
4. Przesiej mąkę.
5. Do miski wypiekacza do chleba wyślij serwatkę, jajka i masło, a na wierzch mąkę, sól, kurkumę, wanilinę, cukier i drożdże. Jeśli twój Wypiekacz do chleba ma inną technologię układania produktów (najpierw suchych, a następnie płynnych), a następnie układaj.
6. Ustaw tryb "szybki" lub najbliższy-to około 2 godzin (+/- 15 minut). Ciasto okaże się dość płynne.
7. Opłucz rodzynki i namocz je w gorącej wodzie, aby puchły. Następnie odcedź, osusz i wymieszaj z mąką (potrzeba trochę mąki).
8. Po specjalnym sygnale wyślij rodzynki do miski wypiekacza do chleba.
9. Posyp gotową babeczkę cukrem pudrem i ostudź na ruszcie.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Serum - 31 kcal/100g

