chleb w maszynie do chleba z kwasem chlebowym

smak tego chleba jest niezapomniany. Nawet drugiego dnia chleb nie starzeje się i nie kruszy .
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 8 g
tłuszcze 11 % 6 g
węglowodany 74 % 40 g
238 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Załaduj wszystkie składniki do wypiekacza do chleba w kolejności wskazanej w instrukcji i włącz program biały chleb . Wszystkie składniki są wymienione na 0,500 g.

chleb jest bujny i pyszny !

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Przeczytaj wiele przydatnych informacji o mące i jej właściwościach w tym artykule!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g
  • Suchy kwas chlebowy - 20   kcal/100g

Podobne przepisy