skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotuj produkty. Jajka powinny mieć temperaturę pokojową. Przesiej mąkę.
Krok 2:

Wbij trzy jajka do miski wypiekacza do chleba, Posol i lekko poluzuj widelcem.
Krok 3:

Wsyp 2/3 przesianej mąki i włącz program" ciasto & quot;.
Krok 4:

Wypiekacz do chleba rozpocznie wyrabianie ciasta. A za kilka minut Otrzymasz taką Kolobok.
Krok 5:

Następnie dodaj resztę mąki i pozwól maszynie do chleba zagnieść ciasto na gęstą bułkę. Jeśli ugniatasz ciasto ręcznie, wbij trzy jajka do miski, sól, poluzuj widelcem. Wlej całą przesianą mąkę i zacznij ugniatać. Będzie trudno, możesz skorzystać z męskiej pomocy))) bardzo dobrze zagniatamy ciasto przez 10-15 minut. Następnie tworzymy Kolobok i zawijamy w folię spożywczą i pozostawiamy na stole na 30 minut.
Krok 6:

Kiedy Wypiekacz do chleba ma już całą mąkę, wyjmujemy bułkę i dobrze ugniatamy na stole. Konieczne jest, aby ciasto było bardzo gładkie.
Krok 7:

Oto taki piękny i gładki Kolobok okazał się))
Krok 8:

Zawiń ciasto w folię i pozwól mu leżeć na stole przez 30 minut.
Krok 9:

Po 30 minutach kroimy naszą Kolobok na 4 części dla wygody.
Krok 10:

Bierzemy jedną część ciasta (zawijamy resztę z powrotem w folię, aby się nie zwietrzała), odkurzamy stół mąką i rozwałkowujemy ciasto bardzo, bardzo cienko, jak tylko możesz, 1-2 mm.
Krok 11:

Zwinąć ciasto szczelnie w rurkę.
Krok 12:

Ostrym nożem pokrój w pierścienie o szerokości 3-4 mm.
Krok 13:

Następnie każdy pierścień musi zostać obrócony.
Krok 14:

To są domowe makaroniki. Ponownie dobrze posyp mąką, wymieszaj i wysusz do wyschnięcia (jeśli przechowujesz w pojemniku). Jeśli planujesz gotować od razu, pozwól mu wyschnąć przez kilka godzin.
Krok 15:

Suchy makaron przechowujemy w pojemniku z ciasno dopasowaną pokrywką.
Krok 16:

Kolejny sposób na krojenie makaronu. Cienko rozwałkuj ciasto, dobrze posyp mąką.
Krok 17:

Ostrym nożem kroimy na podłużne paski o szerokości 2-3 cm.
Krok 18:

Składamy Paski Jeden na drugim i pod kątem kroimy makaron o szerokości 3-4 mm.
Krok 19:

Ponownie posyp mąką i potrząśnij makaronem. Należy również wysuszyć do wyschnięcia.
Krok 20:

Suchy makaron przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Krok 21:

Oto taki wspaniały domowy makaron jajeczny. Gotuj dla zdrowia. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g


