skład / składniki
gotowanie krok po kroku
w przypadku róż ziemniaki należy pokroić w kółka za pomocą Krajarki do warzyw, aby uzyskać cienkie talerze.
rozcieńczyć roztwór soli.
aby zrobić róże ziemniaczane, potrzebujesz wykałaczek. Które wraz z ziemniakami należy zanurzyć w roztworze soli przez 10-15 minut.
jest to konieczne, aby ziemniaki nie pękały, a wykałaczki nie paliły się podczas smażenia.
weź okrąg ziemniaka, zwiń go w rurkę.
nawiń drugi na pierwszy "płatek" i tak dalej. Robimy wszystko tak, jak na zdjęciu.
od czasu do czasu ścinamy pąki wykałaczkami.
połóż gotowe kwiaty na ręczniku, aby nadmiar wilgoci został wchłonięty.
róże smażymy w głębokim tłuszczu, a przed podaniem wyjmujemy wykałaczki.
jeśli usmażysz róże w piekarniku lub kuchence mikrofalowej, wyjdą zdeformowane.
smak przystawki to skrzyżowanie frytek i frytek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g