ajerkoniak klasyczny

napój znany ze swojego niesamowitego smaku i zdrowych właściwości. Ajerkoniak wyraźnie odnosi się do napojów bezalkoholowych, i to, co uderzyło mi w głowę, a nie czy ugotować tego samego ajerkoniaka. W poszukiwaniu kulinarnego przepisu na ten ajerkoniak oczywiście zwróciłem się do Internetu. Znalazłem wiele przepisów na jego przygotowanie i wybrałem najlepszy dla mojego gustu. A ponieważ bardzo lubię miód, nawet jak można powiedzieć niezależne jedzenie, mogę po prostu jeść miód z chlebem i nie skleja się. Dlatego oczywiście jestem za miodem ajerkoniaku. Chcę się z wami podzielić & quot; tajemnicą & quot; jego przygotowania.
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 3 g
tłuszcze 8 % 3 g
węglowodany 83 % 30 g
183 kcal
IG: 10 / 0 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 13 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Królewski napój!


aby to zrobić, potrzebujesz ajerkoniaka i mleka, to ostatnie powinno być zimne. W żadnym wypadku nie wyciągaj go wcześniej z lodówki. Oczywiście potrzebujesz miodu, a także soku cytrusowego. Do przygotowania ajerkoniaka używam soku pomarańczowego. Musisz więc rozbić jedno jajko do głębokiego pojemnika. Dodaj do niego dwie szklanki zimnego mleka i wymieszaj. Możesz to zrobić trzepaczką. Po włożeniu miodu i dodaniu soku. Wszystko dokładnie wymieszaj, aż będzie gładkie. Podawaj na stole tylko schłodzonym w pięknej szklance. Jeśli robisz ajerkoniak dla dorosłych, możesz dodać do niego jedną łyżkę wina. Jest też owocowy ajerkoniak. Również bardzo smaczne. Zwykle dodaje się do niego soki wiśniowe lub truskawkowe. Taki ajerkoniak jest nie tylko smaczny, ale także bardzo zdrowy. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g

Podobne przepisy