koktajl & amp;quot; buźka & amp; quot;
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
a teraz zaczynamy przygotowywać koktajl. Wyciskamy do tego sok z 1,5 pomarańczy, obieramy skórkę z brzoskwini, kroimy na małe kawałki i wkładamy do blendera. Do brzoskwini dodajemy soki z granatu i pomarańczy, doprowadzamy do jednorodnej masy.
przed przygotowaniem koktajlu zróbmy dla niego naczynie. Aby to zrobić, narysuj oczy i usta flamastrem, ostrożnie odetnij skórkę ostrym nożem, aby biała warstwa nie została uszkodzona.
odetnij górę pomarańczy i użyj łyżki, aby wyczyścić zawartość.
ze skórki drugiej pomarańczy tworzymy dłonie i stopy. Przygotowaliśmy wszystko dla"kieliszka".
koktajl jest gotowy, zbieramy wszystkie przygotowane części w jednej kompozycji, jak na zdjęciu. Z czerwonych winogron budujemy tamburyn na "berecie" i wkładamy kawałki winogron w kąciki oczu. Uchwyty i nóżki: jedna ręka uniesiona do góry to po prostu zakrzywiona tuba pod pomarańczą, wykałaczka włożona do jej dłoni i wykałaczka w tubie.
ręka patrząca w dół: wykałaczka jest przymocowana do dłoni, kawałek rurki jest odcinany, a następnie zakładany na wykałaczkę, a Wolny koniec wykałaczki jest wbijany w górną część pomarańczowego naczynia.
gdy naczynie jest gotowe, wlej do niego koktajl, a następnie włóż rurkę i przykryj "beretem". Smacznego!
przed przygotowaniem koktajlu zróbmy dla niego naczynie. Aby to zrobić, narysuj oczy i usta flamastrem, ostrożnie odetnij skórkę ostrym nożem, aby biała warstwa nie została uszkodzona.
odetnij górę pomarańczy i użyj łyżki, aby wyczyścić zawartość.
ze skórki drugiej pomarańczy tworzymy dłonie i stopy. Przygotowaliśmy wszystko dla"kieliszka".
koktajl jest gotowy, zbieramy wszystkie przygotowane części w jednej kompozycji, jak na zdjęciu. Z czerwonych winogron budujemy tamburyn na "berecie" i wkładamy kawałki winogron w kąciki oczu. Uchwyty i nóżki: jedna ręka uniesiona do góry to po prostu zakrzywiona tuba pod pomarańczą, wykałaczka włożona do jej dłoni i wykałaczka w tubie.
ręka patrząca w dół: wykałaczka jest przymocowana do dłoni, kawałek rurki jest odcinany, a następnie zakładany na wykałaczkę, a Wolny koniec wykałaczki jest wbijany w górną część pomarańczowego naczynia.
gdy naczynie jest gotowe, wlej do niego koktajl, a następnie włóż rurkę i przykryj "beretem". Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Sok z granatów - 64 kcal/100g