Koktajl ogórkowy z krewetkami

bardzo piękna przekąska dla najbardziej wymagających smakoszy! szybko i smacznie!! dziennik
sigaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 46 % 12 g
tłuszcze 23 % 6 g
węglowodany 31 % 8 g
132 kcal
IG: 29 / 0 / 71

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

podziel ogórek na równe grube kawałki, cm2-2,5.
zrób wgłębienie w każdym bloku, usuwając rdzeń łyżeczką. Posiekaj miąższ ogórka, dodaj drobno posiekaną cebulę, czosnek, gotowane posiekane krewetki, ser Almette. Wymieszać. Dopraw solą i pieprzem. Możesz skropić sokiem z cytryny. Wypełnij kostkę ogórka powstałą mieszanką, udekoruj całą krewetką na wierzchu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masa serowa - 207   kcal/100g
  • Serki twarogowe - 380   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy