koktajl ogórkowy z krewetkami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
podziel ogórek na równe grube kawałki, cm2-2,5.
zrób wgłębienie w każdym bloku, usuwając rdzeń łyżeczką. Posiekaj miąższ ogórka, dodaj drobno posiekaną cebulę, czosnek, gotowane posiekane krewetki, ser Almette. Wymieszać. Dopraw solą i pieprzem. Możesz skropić sokiem z cytryny. Wypełnij kostkę ogórka powstałą mieszanką, udekoruj całą krewetką na wierzchu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masa serowa - 207 kcal/100g
- Serki twarogowe - 380 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g