skład / składniki
metoda gotowania
bez względu na to, jakie jedzenie jest oferowane na przyjęciach lub uroczystościach, całą uwagę gości przyciągnie jasny i soczysty koktajl z Cointreau. Pomarańczowy likier "Cointreau" w połączeniu z wódką żurawinową stworzy atmosferę zabawy i nastrój w zabawny sposób, a lekka kwaskowatość doda wigoru nawet pod koniec wieczoru.
przepis kulinarny jest bardzo prosty i nie wymaga specjalnych umiejętności i wiedzy barmana, koktajl można przygotować w domu bez żadnych trudności.
przede wszystkim musisz wymieszać likier Cointreau z wódką żurawinową i wlać mieszaninę do kieliszka koktajlowego, najlepiej wysokiego, gdzie najpierw musisz dodać kostki lodu, możesz być w całości lub możesz zmiażdżyć w blenderze. Następnie do szklanki należy dodać wstępnie schłodzony tonik. Napój jest gotowy! Ale jaki koktajl jest podawany bez dekoracji? To także ważna część sztuki koktajlowej. Napój Cointreau jest idealny dla kawałka cytryny. Połowę plasterka cytryny przeciąć na środku i zawiesić na brzegu szklanki. I oczywiście odłóż słomkę — teraz koktajl jest gotowy! Masz dobry nastrój!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Likier wiśniowy - 299 kcal/100g
- Likier Baileys - 327 kcal/100g
- Likier - 327 kcal/100g
- Tonik - 34 kcal/100g
- Lód - 0 kcal/100g