ciasto potłuczone szkło z krakersami

słodycze będą szalone! Cudowny przepis na pyszne ciasto! To potłuczone ciasto szklane jest idealne na przyjęcia dla dzieci: jest bardzo kolorowe, jasne, zabawne. Można go ozdobić, jak dusza zapragnie. Na przykład lubię kupować małe kręcone marmolady i układać nimi górne ciasto. Znalazłem przepis kulinarny w magazynie poświęconym kuchni amerykańskiej, sprawdziłem i poszedłem się podzielić.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 3 g
tłuszcze 77 % 20 g
węglowodany 12 % 3 g
210 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 9 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Moczyć przez czterdzieści minut

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Żelatyna w zimnej wodzie

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    A wszystkie kupione galaretki

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przygotowujemy

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pamiętaj, aby wziąć galaretkę w kolorach: zielonym, czerwonym, żółtym. Ważne wyjaśnienie: wlej wodę do galaretki mniej niż to konieczne dwa razy – powinniśmy okazać się bardziej" twardy " niż miękki. I zostawiamy go do zamrożenia w płaskim, szerokim naczyniu, aby galaretkę można było wygodnie pokroić w kostki i kwadraty.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Do gęstej piany ubij tłustą śmietanę z cukrem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozcieńczamy żelatynę w łaźni wodnej, a gdy lekko ostygnie, wlewamy śmietanę bez wyłączania miksera.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Obie paczki małych krakersów otwieramy i wlewamy do jednej patelni.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Tutaj również dodajemy pokrojone kawałki wielokolorowej galaretki.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wszystko dokładnie wymieszaj i wlej śmietanę z żelatyną.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Ostrożnie rozłóż powstałą masę w przygotowanej formie

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    I pozostaw na noc w lodówce.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Takie jedzenie okaże się jeszcze bardziej oryginalne, jeśli wybierzesz dla niego półkolisty kształt lub kręcony kształt.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Gdy ciasto stwardnieje, opuść formę do wrzącej wody, a następnie odwróć na naczynie.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Udekoruj według własnego uznania.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Ciasto jest bardzo ładne w przekroju.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Galaretka - 80   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Ciasteczka Krakersowe - 504   kcal/100g

Podobne przepisy