skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Moczyć przez czterdzieści minut
Krok 3:
Żelatyna w zimnej wodzie
Krok 4:
A wszystkie kupione galaretki
Krok 5:
Przygotowujemy
Krok 6:
Zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 7:
Pamiętaj, aby wziąć galaretkę w kolorach: zielonym, czerwonym, żółtym. Ważne wyjaśnienie: wlej wodę do galaretki mniej niż to konieczne dwa razy – powinniśmy okazać się bardziej" twardy " niż miękki. I zostawiamy go do zamrożenia w płaskim, szerokim naczyniu, aby galaretkę można było wygodnie pokroić w kostki i kwadraty.
Krok 8:
Do gęstej piany ubij tłustą śmietanę z cukrem.
Krok 9:
Rozcieńczamy żelatynę w łaźni wodnej, a gdy lekko ostygnie, wlewamy śmietanę bez wyłączania miksera.
Krok 10:
Obie paczki małych krakersów otwieramy i wlewamy do jednej patelni.
Krok 11:
Tutaj również dodajemy pokrojone kawałki wielokolorowej galaretki.
Krok 12:
Wszystko dokładnie wymieszaj i wlej śmietanę z żelatyną.
Krok 13:
Ostrożnie rozłóż powstałą masę w przygotowanej formie
Krok 14:
I pozostaw na noc w lodówce.
Krok 15:
Takie jedzenie okaże się jeszcze bardziej oryginalne, jeśli wybierzesz dla niego półkolisty kształt lub kręcony kształt.
Krok 16:
Gdy ciasto stwardnieje, opuść formę do wrzącej wody, a następnie odwróć na naczynie.
Krok 17:
Udekoruj według własnego uznania.
Krok 18:
Ciasto jest bardzo ładne w przekroju.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Galaretka - 80 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Ciasteczka Krakersowe - 504 kcal/100g