mięsne zrazy orzechowo-grzybowe z serem
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
pokrój ser w kostkę.
umyj pieczarki, drobno posiekaj.
posiekaj orzechy włoskie (włóż do papieru i rozwałkuj wałkiem do ciasta.)
wymieszaj mięso mielone, grzyby, majonez, jajka, sól, cukier, pieprz.
wlej zimną wodę do miski, aby zwilżyć ręce.
bierzemy mięso mielone łyżką stołową, robimy ciasto, kładziemy kawałek sera.
tworzymy owalne zrazy, zwijamy je w bułce tartej i smażymy na oleju roślinnym.
można panierować w bułce tartej, maczać w jajku i jeszcze raz w bułce tartej. Smażyć na umiarkowanym ogniu po odwróceniu, przykryć.. doprowadzić do gotowości
nie można smażyć, ale piec zrazy w piekarniku. Ale to bardziej zimowa opcja. W upale łatwiej jest smażyć.
umyj pieczarki, drobno posiekaj.
posiekaj orzechy włoskie (włóż do papieru i rozwałkuj wałkiem do ciasta.)
wymieszaj mięso mielone, grzyby, majonez, jajka, sól, cukier, pieprz.
wlej zimną wodę do miski, aby zwilżyć ręce.
bierzemy mięso mielone łyżką stołową, robimy ciasto, kładziemy kawałek sera.
tworzymy owalne zrazy, zwijamy je w bułce tartej i smażymy na oleju roślinnym.
można panierować w bułce tartej, maczać w jajku i jeszcze raz w bułce tartej. Smażyć na umiarkowanym ogniu po odwróceniu, przykryć.. doprowadzić do gotowości
nie można smażyć, ale piec zrazy w piekarniku. Ale to bardziej zimowa opcja. W upale łatwiej jest smażyć.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g