ciasto czekoladowe bez jajek jest bardzo proste
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
wszystko ubić, włożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, piec w t - 175 * 30 min.
pieczę w 200 * i 40 min. Patelnia o średnicy 33 cm
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g