uważa się, że bez nich wypieki nie będą smaczne. Jednak tak nie jest. Możesz gotować chude ciasta z minimalną ilością składników, a zaoszczędzisz sporo pieniędzy. Następnie wystarczy je udekorować i namoczyć w syropie lub śmietanie. Ciasta są wykonane z herbatników, do których dodaje się produkty zastępujące zakazane: semolinę, skórkę pomarańczową, olej roślinny, marchewkę. Skład produktu nie wpływa na smak ciast.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
cukier | 398 | 0 | 0 | 99.7 |
mąka | 325 | 12 | 1 | 67 |
soda spożywcza | 0 | 0 | 0 | 0 |
kakao w proszku | 374 | 24.2 | 17.5 | 32 |
Manka | 340 | 10.3 | 1 | 73.3 |
deser jest aromatyczny, smaczny, szybki i prosty w przygotowaniu. Tradycyjne przepisy na chude ciasta można znaleźć wszędzie, ale czasami dobrze jest wymyślić własne, unikalne, z tego, co jest w lodówce. Do tego odpowiednie są wszelkie jagody, owoce, dżem, dżem, kakao, czekolada, soki i nektary. Orzechy, kandyzowane owoce, płatki kokosowe, suszone owoce. Najważniejsze w robieniu chudych herbatników & ndash; jest czas. Im bardziej gotowy produkt stanie w lodówce, tym lepiej będzie nasączony i będzie najbardziej delikatny i miękki. Ważnym momentem będzie dekoracja wypieków, piękna prezentacja zwiększa nastrój i apetyt.