skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Podstawa.
Krok 2:
Posiekaj orzechy włoskie.
Krok 3:
Suszone morele, daktyle bez pestek, suszone śliwki zmielić w blenderze. Możesz przejść przez maszynę do mięsa.
Krok 4:
Połącz suszone owoce, mąkę i orzechy.
Krok 5:
Dobrze wymieszaj, aż będzie gładka.
Krok 6:
Włóż mieszaninę do wyłożonej pergaminem formy (Ø 18 cm), równomiernie rozprowadź na dnie i dobrze ubij.
Krok 7:
Włóż ciasto do lodówki.
Krok 8:
Krem.
Krok 9:
Wlej wodę do agaru, wymieszaj, zagotuj i gotuj, mieszając, przez pół minuty.
Krok 10:
Banany obrać i szybko rozgnieść widelcem.
Krok 11:
Połącz banany z musem jabłkowym
Krok 12:
Dodaj kakao.
Krok 13:
Ubij mikserem do uzyskania gładkości.
Krok 14:
Przy ciągłym ubijaniu wlej wrzący agar do przecieru owocowo-czekoladowego. Kontynuuj ubijanie przez kolejne 1-2 minuty, aż krem lekko zgęstnieje.
Krok 15:
Połóż gotowy krem na cieście i wygładź.
Krok 16:
Włóż ciasto do lodówki na 5-7 godzin.
Krok 17:
Użyj gorącego noża, aby przesunąć wzdłuż boków formy i zdjąć pierścień do gotowania.
Krok 18:
Przed podaniem posyp ciasto kakao i udekoruj suszonymi morelami i suszonymi śliwkami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Daktyle - 290 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mus jabłkowy - 68 kcal/100g
- Mąka owsiana - 369 kcal/100g
- Agar-agar - 301 kcal/100g