skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Jak zrobić sałatkę z kurczaka z warzywami? To bardzo prosta sałatka. Przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Filet z kurczaka można zastąpić filetem z indyka lub innym rodzajem mięsa.
Krok 2:

Piecz Sezam, mieszając, na suchej patelni, aż będzie lekko złoty.
Krok 3:

Filet z kurczaka umyć, osuszyć. Owinąć filety szczelnie kawałkiem folii, aby sok wydzielający się podczas pieczenia nie wyciekł. Połóż mięso w folii na blasze do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 30-35 minut, aż będzie ugotowane. Zamiast pieczenia można gotować filety w osolonej wodzie lub smażyć na oleju roślinnym na złoty kolor. Wybierz sposób przygotowania kurczaka według własnego gustu.
Krok 4:

Schłodzić gotowego kurczaka i pokroić w paski lub rozłożyć rękami na włókna.
Krok 5:

Paprykę obrać z nasion i łodygi i pokroić w cienkie paski.
Krok 6:

Ogórki pokrój również w paski. Skóra, jeśli nie jest szorstka, nie jest uszkodzona i gorzka, nie trzeba jej ciąć.
Krok 7:

Czosnek drobno posiekaj lub przepuść przez prasę.
Krok 8:

Umyj pietruszkę, osusz i drobno posiekaj.
Krok 9:

Teraz przygotuj niezbędne do tankowania. Mam oliwę z oliwek, ale można ją zastąpić słonecznikiem lub innym warzywem do smaku. Oprócz tych składników możesz dodać do dressingu coś własnego do smaku: białe wino lub ocet jabłkowy, miód itp.
Krok 10:

W misce połącz oliwę z oliwek, sok z cytryny i ziarnistą musztardę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 11:

W salaterce połącz kurczaka, paprykę, ogórki, czosnek i zioła.
Krok 12:

Sól, pieprz sałatkę, polej dressingiem i wymieszaj. Oprócz soli i pieprzu możesz dodać specjalną mieszankę przypraw do sałatek warzywnych.
Krok 13:

Ułóż sałatkę na półmisku i posyp prażonym sezamem. Smacznego!
kurczaka można zastąpić indykiem lub dowolnym innym rodzajem mięsa. Pamiętaj jednak, że w tym przypadku czas gotowania i zawartość kalorii w naczyniu ulegną zmianie.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g




