skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić heh z kurczaka po koreańsku? Przygotuj wszystkie produkty zgodnie z listą wskazaną w przepisie. Skub kurczaka, usuń wnętrze, w razie potrzeby przypal puch. Jeśli masz zamrożoną tuszę, wyjmij ją z zamrażarki z wyprzedzeniem i rozmroź. Cebula wolę używać czerwonej sałaty lub szalotki, te odmiany cebuli są łagodniejsze w smaku i świetnie nadają się do He. Możesz użyć zwykłej cebuli.
Krok 2:
Gotuj kurczaka do miękkości. Możesz gotować całą tuszę, a następnie pokroić na kawałki. Najpierw kroję kurczaka na kawałki, a dopiero potem gotuję. Nie używam pleców do gotowania heh, ale wysyłam do zamrożenia, aby w przyszłości ugotować z niego bulion z kurczaka. Więc napełnij kurczaka zimną wodą i wyślij do pieca. Po ugotowaniu usuń pianę, sól i gotuj na umiarkowanym ogniu, aż będzie miękka.
Krok 3:
W międzyczasie przygotuj warzywa. Obierz cebulę i marchewkę. Paprykę przekrój na pół, usuń nasiona i rdzeń. Jeśli to możliwe, używaj papryki w różnych kolorach, aby gotowy heh wyglądał jaśniej i bardziej apetycznie. Opłucz wszystkie warzywa i osusz papierowymi serwetkami.
Krok 4:
Zetrzyj marchewki na koreańskich sałatkach. Pokrój cebulę w cienkie pióra lub półpierścienie.
Krok 5:
W podobny sposób posiekaj paprykę.
Krok 6:
Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmij gotowe kawałki kurczaka na płaski talerz lub tacę. Pozostaw do ostygnięcia. Z pozostałego bulionu można ugotować bogatą zupę.
Krok 7:
Na patelni rozgrzej olej roślinny. Możesz dodać cebulę pokrojoną na pół, usmażyć, aby olej stał się bardziej aromatyczny. Wyjmij cebulę z oleju.
Krok 8:
Wyślij kurczaka do głębokiego dużego kubka. Dodaj marchewki.
Krok 9:
Wlej rozgrzany do czerwoności olej.
Krok 10:
Dodaj czerwoną lub cebulową cebulę.
Krok 11:
Następnie wyślij paprykę i drobno posiekane warzywa do miski. Pietruszka, koperek i (lub) kolendra są dobre z ziół.
Krok 12:
Dodaj sól, cukier i wszystkie inne przyprawy. Wlej ocet.
Krok 13:
Wszystko dokładnie, ale delikatnie wymieszaj. Spróbuj warzyw, jeśli czegoś brakuje, Dodaj do smaku. Może być konieczne dodanie soli lub dodanie octu. Smak he powinien być bogaty słodko-kwaśny i słony. Przykryj miskę pokrywką lub owiń folią spożywczą i wyślij do lodówki na kilka godzin.
Krok 14:
Im dłużej kurczak jest podawany,tym smaczniejszy będzie. Zwykle zostawiam na 4-5 godzin lub na noc.
Krok 15:
Niesamowite, koniecznie spróbuj!
czosnek bardzo dobrze łączy się z kurczakiem i warzywami, więc można go również użyć do przygotowania he.
smacznego!
warzywa korzeniowe najlepiej myć szczotką lub twardą gąbką pod bieżącą wodą.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g