skład / składniki
metoda gotowania
najpierw ugotuj marchewki po koreańsku:
marchewki opłucz i zetrzyj na tarce do marchwi w stylu koreańskim. Marchewki posyp solą i lekko zmiksuj rękami. Pozostaw na 30-40 minut, aby marchewki wypuściły sok.
po określonym czasie spuść powstały płyn, a następnie dodaj ząbki czosnku do masy marchwi, przepuszczone przez prasę, wlej ocet i dodaj wszystkie dodatki: kolendrę, cukier, czerwony i czarny pieprz.
po usunięciu łuski pokrój cebulę na dowolne kawałki. Połóż posiekaną cebulę na gorącej patelni z dowolnym rafinowanym olejem roślinnym. Moczyć na umiarkowanym ogniu przez około 10-12 minut (do momentu, gdy kawałki cebuli staną się wystarczająco złote).Usuń całą cebulę z patelni.
wlej gorący olej smakowy do marchewki. Ostrożnie wymieszaj masę. W razie potrzeby dodaj sól, pieprz.
pozostaw marchewki w lodówce na 2-3 godziny.
gotowanie sałatki:
jajka ugotuj w wodzie do miękkości, odcedź i zalej zimną wodą, aby ostygły. Schłodzone jajka obrać i posiekać. Złożyć w głębokim naczyniu.
paluszki krabowe rozmrozić w temperaturze pokojowej. Wyjmij z opakowania i pokrój w kostkę. Dodaj do salaterki do jajek.
umyj świeży ogórek, odetnij krawędzie i pokrój w małe kwadraty. Dodaj do naczyń do wcześniej przygotowanych produktów.
ostrożnie otwórz puszkę kukurydzy w puszkach, spuść płyn. Łyżką włożyć odpowiednią ilość kukurydzy do salaterki.
koreańskie marchewki można przygotować w domu. Jeśli nie ma na to czasu, możesz kupić gotowy w sklepie. Wyjmij marchewki z opakowania i dodaj odpowiednią ilość do sałatki.
dodaj sól do smaku, dopraw majonezem i wymieszaj. Sałatkę można podawać w salaterce lub podawać indywidualnie każdemu za pomocą pierścienia do serwowania. Do dekoracji sałatki zaleca się stosowanie świeżych ziół.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g

