skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wymieszaj sok i cukier, aż się rozpuści.
Krok 2:
Dodaj olej, sól i ocet. Ubij trzepaczką, aż się połączy.
Krok 3:
Stopniowo mieszaj mąkę.
Krok 4:
Rozpuść sodę w wodzie.
Krok 5:
Dodaj do ciasta, szybko wymieszaj, wlej do formy i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. W formie o średnicy 20 cm piecze się w 40-45 minut.
Krok 6:
Dodaj cukier, semolinę do soku wiśniowego.
Krok 7:
Umieść na średnim ogniu. Mieszając, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 4-5 minut.
Krok 8:
Całkowicie ostudzić.
Krok 9:
Ubij mikserem 1-2 minuty.
Krok 10:
Pozostaw gotowe ciasto w formie na 10 minut, a następnie wyjmij i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Krok 11:
Pokrój ciasto na dwie części, posmaruj kremem. Udekoruj ciasto według własnych upodobań.
zamiast octu jabłkowego możesz wziąć dowolne 6%. Sok może być również dowolny, zrobiłem go z wieloma owocami i wieloma owocami, okazuje się również bardzo smaczny. Dostosuj ilość cukru do swoich upodobań, ponieważ zakupione soki same w sobie są słodkie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Sok wiśniowy - 47 kcal/100g