ciasto z daktylami i jagodami bez mąki i cukru

Przygotuj ciasto bez niczego! Bez pieczenia, bez mąki, a nawet bez cukru! Nie wiem jak wy, ale uwielbiam takie przepisy. Po takim torcie i myślisz-a po co mi w rzeczywistości szkodliwe ciastko sklepowe, od którego znikają gdzieś zęby i rosną boki, i dlaczego nie dziękujemy naturze za naturalne słodycze, od których z jakiegoś powodu odwracają nas nowoczesne reklamy...
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 10 g
tłuszcze 44 % 25 g
węglowodany 39 % 22 g
334 kcal
IG: 41 / 0 / 59

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wlej migdały do miski blendera, aby zrobić mąkę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Blender potrzebuje dość mocnego, więc jeśli go nie masz-po prostu weź mąkę migdałową zamiast orzechów.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zmiel daty w blenderze, po usunięciu z nich nasion. Nawiasem mówiąc, jeśli kość daktylowa zostanie zamieniona w mąkę i dodana do wody pitnej, siła staje się wielokrotnie większa. Dotyczy to chronicznego zmęczenia, anemii, apatii... to znaczy dla wszystkich.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zetrzyj naturalną płytkę kakaową, Dodaj do daktyli. Umieść tam miętę. Jeśli nie ma naturalnego, weź proszek kakaowy do smaku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dobrze zmiel w blenderze, aż będzie gładki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W misce złóż pastę daktylową z kakao i mąką migdałową.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dobrze wymieszaj masę, aż będzie gładka i umieść ją w dzielonej formie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Naciskając dobrze, wyrównaj warstwę, powiedzmy, ciasta.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Teraz-krem. W blenderze zmiel garść jagód.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Do pasty jagodowej dodaj orzechy nerkowca, miętę i posiekaj tak cienko, jak to możliwe.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj mleko kokosowe i kontynuuj pracę blendera.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Doprowadź krem do maksymalnej gładkości.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Rozłóż krem na warstwie migdałowo-daktylowej i wygładź.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Udekoruj miętą i jagodami.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Pozwól mu trochę zaparzyć.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Zdejmij pierścień - i możesz delektować się zdrowym, naturalnym i bez kropli szkodliwym ciastem.

miłego!
P. S. takie ciasta można zamrażać i układać w kilka warstw. Oznacza to, że zwykła zmiana co najmniej trzech ciast na takie ciasto jest również prawdziwa. Gęstość kremu należy regulować ilością mleka kokosowego. Zbyt płynny krem płynie i nie wygląda tak ładnie. jeśli nie masz blendera, takie ciasto można łatwo przygotować za pomocą zwykłej maszynki do mięsa. Wystarczy kilka razy przepuścić niezbędne składniki przez najmniejszy ruszt, a wszystko się ułoży.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Daktyle - 290   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Borówka - 44   kcal/100g
  • Jagody świeżo mrożone - 56   kcal/100g
  • Mleko kokosowe - 230   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Nerkowce - 561   kcal / 100g

Podobne przepisy