skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Wlej migdały do miski blendera, aby zrobić mąkę.
Krok 2:

Blender potrzebuje dość mocnego, więc jeśli go nie masz-po prostu weź mąkę migdałową zamiast orzechów.
Krok 3:

Zmiel daty w blenderze, po usunięciu z nich nasion. Nawiasem mówiąc, jeśli kość daktylowa zostanie zamieniona w mąkę i dodana do wody pitnej, siła staje się wielokrotnie większa. Dotyczy to chronicznego zmęczenia, anemii, apatii... to znaczy dla wszystkich.
Krok 4:

Zetrzyj naturalną płytkę kakaową, Dodaj do daktyli. Umieść tam miętę. Jeśli nie ma naturalnego, weź proszek kakaowy do smaku.
Krok 5:

Dobrze zmiel w blenderze, aż będzie gładki.
Krok 6:

W misce złóż pastę daktylową z kakao i mąką migdałową.
Krok 7:

Dobrze wymieszaj masę, aż będzie gładka i umieść ją w dzielonej formie.
Krok 8:

Naciskając dobrze, wyrównaj warstwę, powiedzmy, ciasta.
Krok 9:

Teraz-krem. W blenderze zmiel garść jagód.
Krok 10:

Do pasty jagodowej dodaj orzechy nerkowca, miętę i posiekaj tak cienko, jak to możliwe.
Krok 11:

Dodaj mleko kokosowe i kontynuuj pracę blendera.
Krok 12:

Doprowadź krem do maksymalnej gładkości.
Krok 13:

Rozłóż krem na warstwie migdałowo-daktylowej i wygładź.
Krok 14:

Udekoruj miętą i jagodami.
Krok 15:

Pozwól mu trochę zaparzyć.
Krok 16:

Zdejmij pierścień - i możesz delektować się zdrowym, naturalnym i bez kropli szkodliwym ciastem.
miłego!
P. S. takie ciasta można zamrażać i układać w kilka warstw. Oznacza to, że zwykła zmiana co najmniej trzech ciast na takie ciasto jest również prawdziwa. Gęstość kremu należy regulować ilością mleka kokosowego. Zbyt płynny krem płynie i nie wygląda tak ładnie. jeśli nie masz blendera, takie ciasto można łatwo przygotować za pomocą zwykłej maszynki do mięsa. Wystarczy kilka razy przepuścić niezbędne składniki przez najmniejszy ruszt, a wszystko się ułoży.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Daktyle - 290 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Borówka - 44 kcal/100g
- Jagody świeżo mrożone - 56 kcal/100g
- Mleko kokosowe - 230 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Nerkowce - 561 kcal / 100g



