czereśnie we własnym soku na zimę

gotuje się bardzo szybko i okazuje się niesamowicie pyszny! Tuż za rogiem rozpocznie się okres kulinarnych przygotowań do zimy. A wśród innych planowanych produktów do konserwacji chcę ponownie przygotować w tym roku czereśnie, tylko tym razem więcej. Okazuje się, że jest pyszny i, co charakterystyczne, szybko się kończy.
enlikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 10 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 68 % 21 g
89 kcal
IG: 48 / 0 / 52

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

na początek moje puszki. Podczas gdy woda z nich spływa, sortujemy czereśnie, usuwamy ogony i myjemy jagody. Lepiej nie oszczędzać i odkładać wszystkie zepsute jagody. Następnie umieść czereśnie w słoikach i wlej granulowany cukier na wierzch.

należy wysterylizować słoiki z jagodami. W czasie zajmie to dziesięć minut.

pozostaje ostatni szlif: zwijamy słoiki i czekamy, aż ostygną. Nie można ich przykryć kocem, jak to zwykle się robi. Gdy pojemniki z jagodami ostygną, usuwamy je w chłodnym i najlepiej ciemnym miejscu.

gotowe. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Czereśnia - 50   kcal/100g

Podobne przepisy