Limoncello na bimber

włoski likier na bimber? Nie ma nic prostszego! Zobacz przepis! To prosty przepis na pyszny likier, który składa się tylko z czterech składników! Okazuje się, że napój jest miękki w smaku i umiarkowanie alkoholowy, ale nadal nie należy go nadużywać;) zwyczajowo podaje się taki Likier po jedzeniu jako napój deserowy.
hilja♥Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 15 g
143 kcal
IG: 7 / 0 / 93

metoda gotowania

czas gotowania: 14 D 40 min

1. Zacznijmy od przygotowania cytryn: należy je umyć, poparzyć wrzącą wodą i usunąć z nich skórkę ostrym nożem/czyścikiem do warzyw.
2. Następnie przygotujemy podstawę likieru: w tym celu należy złożyć skórkę do słoika, wlać bimber i wysłać w ciemne miejsce na 0,5-1 tydzień, podczas gdy wskazane jest potrząsanie słoikiem co 7-10 godzin. Przyznaję szczerze-nie zawsze to robiłem w takim czasie, ale napój okazał się nadal bardzo smaczny i aromatyczny.
3. Teraz przejdźmy do głównej fazy gotowania: zagotuj syrop z wody i cukru (zagotuj, aż cukier się rozpuści) i ostudź, odcedź bimber, wymieszaj te dwa płyny.
4. Możemy przejść do ostatniej części: świeżo przygotowany Likier należy wysłać do zaparzenia w szklanym pojemniku przez kolejny tydzień w chłodnym miejscu.
podawaj limencello na zimno w dobrym towarzystwie.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy