Koktajl jogurtowy z truskawkami i bananami

zdrowy koktajl dietetyczny ze świeżymi owocami!
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 2 g
tłuszcze 6 % 1 g
węglowodany 83 % 15 g
76 kcal
IG: 13 / 60 / 27

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. Umyj truskawki, osusz i usuń ogony.
2. Banany obrać i grubo posiekać.
3. Umyj cytrynę, pokrój na pół. Wyciśnij sok z każdej połowy.
4. Truskawki, banany, jogurt, sok z cytryny i miód umieścić w misce blendera i ubić do uzyskania gładkości.
5. Gotowy koktajl wlać do szklanek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g

Podobne przepisy