Koktajl jogurtowy z truskawkami i bananami
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj truskawki, osusz i usuń ogony.
2. Banany obrać i grubo posiekać.
3. Umyj cytrynę, pokrój na pół. Wyciśnij sok z każdej połowy.
4. Truskawki, banany, jogurt, sok z cytryny i miód umieścić w misce blendera i ubić do uzyskania gładkości.
5. Gotowy koktajl wlać do szklanek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g