chrupiące ciasto na bieliznę

okazuje się niesamowicie smaczny, soczysty i chrupiący biały! Takie białe są szczególnie smaczne z upałem-z upałem.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 8 g
tłuszcze 19 % 10 g
węglowodany 65 % 34 g
256 kcal
IG: 3 / 0 / 97

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

jeśli nie masz czasu lub po prostu nie chcesz zadzierać z przygotowaniem ciasta drożdżowego, to chrupiące białka są całkiem możliwe bez czekania, aż ciasto będzie odpowiednie. Chrupiące ciasto piecze się WAK belyashi i zwykłe belyashi w głębokim tłuszczu.
1. Weź kefir w temperaturze pokojowej - dzięki czemu szybciej reaguje z resztą składników.
2. Dodaj do niego sodę, pozostaw na 1-2 minuty, aż kefir się spieni.
3. Następnie dodaj sól i cukier, ubij jajka, wlej olej. Wszystko dobrze wymieszaj i dodaj mąkę.
4. Zagnieść miękkie elastyczne ciasto i pozostawić na chwilę pod folią-15-20 minut.
5. Uformuj bielaki i upiecz je w gorącym oleju.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy