krem z suchej śmietany
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej mleko do pojemnika do ubijania.
2. Dodaj suchą śmietanę do mleka.
3. Zasypiamy cukrem pudrem.
4. Zaczynamy ubijać mieszaninę ze średnią prędkością miksera.
5. Ubij masę do stabilnych szczytów.
krem jest gotowy. Udane eksperymenty cukiernicze!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Sucha śmietana - 567 kcal/100g
- Sucha śmietana sojowa - 500 kcal/100g