krem z suchej śmietany

potrzebujesz kremu i masz suchą śmietanę? Zrób z nich dekorację ciasta! Krem uzyskuje idealną konsystencję i jest przygotowywany bardzo prosto i szybko. Świetną opcją jest trzymanie torebki suchej śmietany na ekstremalne okazje, na przykład nieoczekiwane przybycie gości. Ponadto w sklepie nie zawsze jest śmietana o pożądanej zawartości tłuszczu. Jedyny punkt-sucha śmietana nie powinna być zwykła, ale do ubijania.
ReinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 6 g
tłuszcze 28 % 10 g
węglowodany 56 % 20 g
189 kcal
IG: 45 / 0 / 55

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

1. Wlej mleko do pojemnika do ubijania.

2. Dodaj suchą śmietanę do mleka.

3. Zasypiamy cukrem pudrem.

4. Zaczynamy ubijać mieszaninę ze średnią prędkością miksera.

5. Ubij masę do stabilnych szczytów.

krem jest gotowy. Udane eksperymenty cukiernicze!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Sucha śmietana - 567   kcal/100g
  • Sucha śmietana sojowa - 500   kcal/100g

Podobne przepisy