wakacyjne łódki

piękne, smaczne, niezwykłe, odpowiednie na każde wakacje! Pierwsze danie, które zainteresowało gości.
Króliczek260188Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 14 g
tłuszcze 44 % 31 g
węglowodany 36 % 25 g
373 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 40 min

umieść dolną warstwę stopionego sera w tartlet. Pokrój rybę w paski, zwiń w rurkę i umieść na stopionym serze.

ser pokrojony w cienkie paski przekłuwamy wykałaczką i wkładamy na środek tartaletki, aby wyglądał jak żagiel.
do dekoracji możesz użyć zieleni. Możesz także wziąć czerwony kawior zamiast ryby.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser"Wiola" - 307   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g
  • Tartaletki - 514   kcal/100g

Podobne przepisy