przyprawa pomidorowa

taka przyprawa jest naprawdę wszechstronna i pasuje do każdego dania! Jest to rodzaj przyprawy, którą można jeść z mięsem, wędlinami, gotowanymi lub smażonymi ziemniakami lub po prostu nakładać na kromkę chleba i jeść z przyjemnością. I spróbuj-nie pożałujesz, że wydałeś pieniądze i czas.
matanyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 25 % 2 g
węglowodany 63 % 5 g
46 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 D
1. Rozgrzej olej, a następnie ostrożnie dodaj go do przecieru pomidorowego (pomiń pomidory przez maszynę do mięsa). A teraz gotuj przez około półtorej godziny.

2. Następnie włóż posiekaną paprykę do pomidorów i gotuj przez pół godziny.

3. Dodaj posiekany koperek wraz z natką pietruszki i gotuj przez kolejne 15 minut.

4. Włóż posiekaną paprykę, czosnek, dodaj sól do smaku (około 1 łyżki), zagotuj i włóż do wysterylizowanych słoików. Natychmiast zwiń-przyprawa pomidorowa jest gotowa.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy