przyprawa pomidorowa
skład / składniki
50
porcje:
metoda gotowania
1. Rozgrzej olej, a następnie ostrożnie dodaj go do przecieru pomidorowego (pomiń pomidory przez maszynę do mięsa). A teraz gotuj przez około półtorej godziny.
2. Następnie włóż posiekaną paprykę do pomidorów i gotuj przez pół godziny.
3. Dodaj posiekany koperek wraz z natką pietruszki i gotuj przez kolejne 15 minut.
4. Włóż posiekaną paprykę, czosnek, dodaj sól do smaku (około 1 łyżki), zagotuj i włóż do wysterylizowanych słoików. Natychmiast zwiń-przyprawa pomidorowa jest gotowa.
2. Następnie włóż posiekaną paprykę do pomidorów i gotuj przez pół godziny.
3. Dodaj posiekany koperek wraz z natką pietruszki i gotuj przez kolejne 15 minut.
4. Włóż posiekaną paprykę, czosnek, dodaj sól do smaku (około 1 łyżki), zagotuj i włóż do wysterylizowanych słoików. Natychmiast zwiń-przyprawa pomidorowa jest gotowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g