skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić krem serowy na babeczki i ciasto na śmietanie? Przygotuj jedzenie. Ser do kremu serowego nadaje się miękki twaróg lub kremowy, taki jak Philadelphia, Violette, Almette, Cremette. Powinny być bez dodatków, naturalne. Wyjmij ser z lodówki z wyprzedzeniem, lepiej będzie mieszać krem w ciepłej formie. Ale lepiej jest używać dobrze schłodzonej śmietany. Smak i konsystencja kremu będą zależeć od wyboru kremu, więc zwróć na to szczególną uwagę.
Krok 2:
Krem powinien być naturalny, bez dodatków roślinnych, o zawartości tłuszczu co najmniej 33%. Śmietana o mniejszej zawartości tłuszczu nie zostanie pobita, ale pozostanie płynna. Wlej je do miski, dodaj cukier puder. Używaj proszku, a nie cukru-proszek rozpuści się szybciej i lepiej niż cukier. Zacznij ubijać śmietanę na niskich obrotach. Gdy zaczną gęstnieć, zwiększ prędkość i kontynuuj ubijanie, aż będą gładkie i puszyste.
Krok 3:
Podczas ubijania śmietany najważniejsze jest, aby nie przesadzać i nie robić z nich masła. Włóż ser do śmietany.
Krok 4:
I ponownie mikserem na niskich obrotach wymieszaj ser z masą śmietankową. Zrób to szczególnie ostrożnie, aby w kremie nie pozostały grudki. Czasami nie używam miksera, ale mieszam masę trzepaczką. Ten proces jest dłuższy, ale jednocześnie krem nie jest już dokładnie rozwarstwiony. Spróbuj gotowego kremu na słodycz, wydawało mi się, że możesz dodać więcej proszku.
Krok 5:
Włóż krem serowy do worka do szprycowania z dyszą. Używam dyszy "zamknięta gwiazda". Za pomocą torby ułóż piękne czapki na babeczkach. Krem według tego przepisu okazuje się dużo, wystarczy na około 16 babeczek lub na warstwę całego ciasta.
Krok 6:
Krem serowy na babeczki i ciasto z twarogiem doskonale zachowuje swój kształt i nie odpada z czasem. Przed podaniem możesz lekko schłodzić produkty kremem. Smacznego!
jak prawidłowo ubić śmietanę? Ważne jest, aby śmietana była tłusta, co najmniej 33%. Naczynia do ubijania i sama śmietana powinny być zimne, trzymaj je przez co najmniej 1-2 godziny w lodówce. Ubijaj mikserem na najniższych obrotach, stopniowo zwiększając prędkość. Skąd wiesz, że śmietana jest wystarczająco ubita? Kremowa masa powinna zachować swój kształt i nie rozprzestrzeniać się. W tym momencie zatrzymaj ubijanie. W przeciwnym razie śmietana zamieni się w masło.
śmietany nie można zamrozić przed ubijaniem — w przeciwnym razie podczas ubijania rozpadnie się i powstanie serwatka z masłem! Do tych celów kupuj tylko świeży, schłodzony produkt.
do ubijania śmietany lepiej wybrać cukier puder. Śmietana jest ubijana wystarczająco szybko, a cukier może nie mieć czasu na stopienie.
dodawaj cukier lub proszek stopniowo, gdy śmietana jest już lekko ubita (miękkie szczyty pozostaną na powierzchni śmietany z trzepaczki). Jeśli dodasz cały cukier puder (cukier) na raz lub przed rozpoczęciem ubijania śmietany, mogą się nie ubić.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g