krem z gotowanego skondensowanego mleka i śmietany

delikatny, przyjemny smak z lekką kwaskowatością! W przypadku ciasta bardzo ważną rolę odgrywa przygotowanie kremu. Ten przepis świetnie nadaje się do ciast biszkoptowych i miodowych. Przygotowanie jest bardzo proste, jedyną zasadą jest to, że podczas mieszania wszystkie składniki powinny mieć jedną temperaturę. Wszystko jest łatwe i proste!
majeranekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 5 g
tłuszcze 29 % 14 g
węglowodany 61 % 30 g
265 kcal
IG: 7 / 3 / 90

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

ubij śmietanę mikserem lub blenderem, aż pojawi się bujna piana. Dodaj części gotowanego skondensowanego mleka i soku z cytryny. Nadal ubijamy, w wyniku czego powinien powstać elastyczny, jednorodny krem. Wskazane jest wybranie grubszej śmietany do śmietany. Ponadto, jeśli chcesz, możesz dodać koniak do smaku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g

Podobne przepisy