krem z gotowanego skondensowanego mleka i śmietany
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
ubij śmietanę mikserem lub blenderem, aż pojawi się bujna piana. Dodaj części gotowanego skondensowanego mleka i soku z cytryny. Nadal ubijamy, w wyniku czego powinien powstać elastyczny, jednorodny krem. Wskazane jest wybranie grubszej śmietany do śmietany. Ponadto, jeśli chcesz, możesz dodać koniak do smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g