skład / składniki
gotowanie krok po kroku
ciasto na arkusze jest jak ciasto na makaron. Przesiej mąkę przez sito szkiełkiem, dodaj sól, zrób wgłębienie na samej górze. Wlej jajka i wodę do mąki w tym zagłębieniu. Zagnieść twarde ciasto i odstawić na 25 minut. Musisz rozwałkować arkusze jak na makaron, cienko. Jeśli zamierzasz później użyć arkuszy lasagne, wysusz je w piekarniku. Chociaż lepiej zamrozić w lodówce.
gotowe arkusze. Następnie arkusze należy gotować (dla samego naczynia)przez 5 minut w wodzie z dodatkiem 2 łyżek. l olej roślinny. Więc arkusze się nie sklejają.
W przypadku samej lasagne musisz polać każdą warstwę sosem i rozłożyć nadzienie. Piec w piekarniku do miękkości. Jeśli dolny arkusz lasagne nie zostanie upieczony, najpierw ugotuj arkusze do połowy ugotowane.
w ten sposób pokonałem rywala. Mój mąż lubi jeść lasagne w domu i nie tylko.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g