Proste ciasto lasagne DIY

Masz dość szukania gotowych arkuszy lasagne? W takim razie ten przepis jest dla ciebie! Mąż i koledzy z pracy niedawno odwiedzili restaurację serwującą włoskie jedzenie i zakochali się w lasagne. Żadna kobieta nie będzie tolerować konkurencji, tym bardziej jestem zazdrosną kobietą. A dla udanej rywalizacji musisz odpowiednio przestudiować przeciwnika. Studiowałem to-studiowałem i wzdłuż i wszerz oraz na weekendy i święta. Dowiedziałem się o tym - sama lasagne nie jest trudna do przygotowania, można kupić gotowe arkusze. I chcę powiedzieć, jak arkusze lasagne są przygotowywane w domu. Jeśli zastosujesz się do przepisu, wszystko się ułoży.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 4 g
tłuszcze 13 % 3 g
węglowodany 70 % 16 g
106 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

ciasto na arkusze jest jak ciasto na makaron. Przesiej mąkę przez sito szkiełkiem, dodaj sól, zrób wgłębienie na samej górze. Wlej jajka i wodę do mąki w tym zagłębieniu. Zagnieść twarde ciasto i odstawić na 25 minut. Musisz rozwałkować arkusze jak na makaron, cienko. Jeśli zamierzasz później użyć arkuszy lasagne, wysusz je w piekarniku. Chociaż lepiej zamrozić w lodówce.
gotowe arkusze. Następnie arkusze należy gotować (dla samego naczynia)przez 5 minut w wodzie z dodatkiem 2 łyżek. l olej roślinny. Więc arkusze się nie sklejają. 

W przypadku samej lasagne musisz polać każdą warstwę sosem i rozłożyć nadzienie. Piec w piekarniku do miękkości. Jeśli dolny arkusz lasagne nie zostanie upieczony, najpierw ugotuj arkusze do połowy ugotowane.

w ten sposób pokonałem rywala. Mój mąż lubi jeść lasagne w domu i nie tylko.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy