Nalewka z ostropestu plamistego

Promuj zdrowie ostropestem plamistym! Nalewka z ostropestu plamistego jest dość silnym środkiem, dlatego przed rozpoczęciem regularnego przyjmowania należy skonsultować się z lekarzem prowadzącym. Zaleca się picie gotowej nalewki pół godziny przed posiłkiem, rozcieńczając 30 kropli wody w stosunku 1: 10, czyli wodę należy wziąć 30 mililitrów.
NaritaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 2 g
tłuszcze 13 % 1 g
węglowodany 63 % 5 g
250 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 14 D 20 min

1. Zmiel nasiona ostropestu plamistego za pomocą młynka do kawy, a następnie przenieś do pojemnika z ciemnego szkła.

2. Napełnij zawartość pojemnika wódką, zamknij pokrywkę, energicznie wstrząśnij.

3. Nalegaj w ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej przez 14 dni, codziennie wstrząsaj pojemnikiem.

po określonym czasie nalewka jest gotowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Rostoropsha - 396   kcal/100g

Podobne przepisy