wywar z trawy cytrynowej

Spróbuj zrobić zdrowy bulion! Poczuj jego działanie! Odwar z trawy cytrynowej jest stosowany w chorobach sercowo-naczyniowych, w celu wzmocnienia odporności, poprawy ogólnego stanu organizmu. Bulion gotuje się w łaźni wodnej, ogień powinien być minimalny.
aleAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
10 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj.

2. Włóż jagody Schisandra do rondla, zalej wrzącą wodą.

3. Ustawiamy rondel na patelni, aby jego dno nie wystawało na działanie wody, gotujemy w łaźni wodnej przez 15 minut.

4. Wlej gotowy bulion do małego czajnika, w razie potrzeby przefiltruj przez sito.

zaleca się przyjmowanie wywaru z trawy cytrynowej na łyżeczkę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Woda - 0   kcal/100g
  • Schisandra - 111   kcal/100g

Podobne przepisy