herbata rumiankowa dziurawiec

jeden ze sposobów przygotowania pysznej herbaty. Herbata z rumianku i dziurawca ma przyjemny kolor, wspaniały aromat i doskonały smak, zdecydowanie warto spróbować. Oprócz wszystkich zalet herbata leczy wiele chorób, w tym przewlekłych. Bulion w łaźni wodnej okazuje się silny jak napar, rozcieńcza się go wrzącą wodą i słodzi do smaku.
ulia-ufAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 1 g
4 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Włożyliśmy dziurawiec i rumianek do małej patelni, zalaliśmy szklanką wody pitnej.

2. Gotuj w łaźni wodnej przez 10 minut od momentu wrzenia, a następnie filtruj.

3. Powstały silny bulion rozcieńcza się wrzącą wodą, dodaje miód, miesza, aż całkowicie się rozpuści.

herbatę można podawać na stole.

pij dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Stokrotka - 9   kcal/100g
  • Dziurawiec - 10   kcal/100g

Podobne przepisy