herbata ziele dziurawca oregano mięta

Przygotuj zdrowe herbaty ziołowe! Oszczędny dla budżetu i pyszny! W takiej herbacie dziurawiec działa jako baza, A oregano i mięta - jako dodatkowe składniki, które wzbogacają napój o jeszcze więcej składników odżywczych. Do leczenia stosuje się mocne herbaty, a do zwykłego picia herbaty napój należy pić mniej skoncentrowany.
GałczonekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
1 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

przygotowanie herbaty w tej kolejności:

- zagotuj wodę pitną w czajniku;

- rozprowadź odpowiednią ilość dziurawca, oregano i mięty we wrzącej wodzie, przykryj pokrywką;

- zdejmij czajnik z ognia, pozwól napojowi parzyć przez 10 minut;

- filtruj herbatę przez sito, dodaj miód do smaku, w razie potrzeby możesz dodać cytrynę.

napój gotowy!

podczas nalegania ostygł, w razie potrzeby przed podaniem można go ponownie zagotować lub wypić w ten sposób, w ciepłej formie taka herbata jest również bardzo smaczna.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Oregano - 25   kcal/100g
  • Dziurawiec - 10   kcal/100g

Podobne przepisy