herbata ziele dziurawca oregano mięta
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
przygotowanie herbaty w tej kolejności:
- zagotuj wodę pitną w czajniku;
- rozprowadź odpowiednią ilość dziurawca, oregano i mięty we wrzącej wodzie, przykryj pokrywką;
- zdejmij czajnik z ognia, pozwól napojowi parzyć przez 10 minut;
- filtruj herbatę przez sito, dodaj miód do smaku, w razie potrzeby możesz dodać cytrynę.
napój gotowy!
podczas nalegania ostygł, w razie potrzeby przed podaniem można go ponownie zagotować lub wypić w ten sposób, w ciepłej formie taka herbata jest również bardzo smaczna.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oregano - 25 kcal/100g
- Dziurawiec - 10 kcal/100g