herbata Ivan Hypericum

Spróbuj aromatycznej herbaty z małej kolekcji ziół! Herbata Ivan i ziele dziurawca to świetne połączenie na pyszny napój! Wiele osób słyszało o leczniczych właściwościach ziół, ale nie trzeba mieć bukietu chorób, aby cieszyć się wspaniałym smakiem herbaty ziołowej. Osobliwością tego przepisu jest to, że herbata nie jest parzona wrzącą wodą, ale po prostu gorącą wodą.
ŚwiatłoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 1 g
4 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Wlej wodę do czajnika, Wyślij do ognia, zagotuj.

2. W małym rondlu układamy zioła: ziele dziurawca i herbatę Ivan.

3. Lekko schłodzić wrzącą wodę, do około 80 stopni, po czym zalać przygotowanymi ziołami.

4. Przykryj patelnię pokrywką, pozwól herbacie parzyć przez 10 minut.

5. Po określonym czasie filtrujemy napój, dodajemy miód, mieszamy.

podawaj herbatę na stole w ciepłej formie.

pij z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Herbata - 0   kcal/100g
  • Dziurawiec - 10   kcal/100g

Podobne przepisy