papaja i ananas

Spróbuj zrobić tropikalny koktajl! Papaja i ananas z mango tworzą po prostu pyszny smak w jednym napoju! Taki koktajl można podawać z kilkoma ciasteczkami owsianymi, jest bardzo przydatny, ponieważ nie zawiera cukrów, tylko naturalną słodycz owoców. Mango i papaja powinny być tak Dojrzałe, jak to tylko możliwe, wtedy są słodsze.
TanialAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 2 g
tłuszcze 15 % 2 g
węglowodany 69 % 9 g
59 kcal
IG: 50 / 50 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

aby zrobić koktajl, potrzebujesz blendera i trochę czasu:

- mango i papaję obieramy, kroimy w kostkę;

- obieramy również ananasa, kroimy miąższ w kostkę;

- obierz korzeń imbiru, posiekaj nożem;

- włóż przygotowane owoce i imbir do miski blendera, zmiel na puree;

- do przecieru owocowego dodajemy trochę świeżo wyciśniętego soku z cytryny i skórki oraz szczyptę cynamonu;

- wlej mleko migdałowe, ponownie ubij.

wlej napój do wysokich szklanek, podawaj. Opcjonalnie możesz dodać kilka kostek lodu.

ciesz się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Ananasy - 49   kcal/100g
  • Ananasy w puszkach - 57   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Mango - 67   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Papaja - 43   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g

Podobne przepisy