papaja i ananas
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
aby zrobić koktajl, potrzebujesz blendera i trochę czasu:
- mango i papaję obieramy, kroimy w kostkę;
- obieramy również ananasa, kroimy miąższ w kostkę;
- obierz korzeń imbiru, posiekaj nożem;
- włóż przygotowane owoce i imbir do miski blendera, zmiel na puree;
- do przecieru owocowego dodajemy trochę świeżo wyciśniętego soku z cytryny i skórki oraz szczyptę cynamonu;
- wlej mleko migdałowe, ponownie ubij.
wlej napój do wysokich szklanek, podawaj. Opcjonalnie możesz dodać kilka kostek lodu.
ciesz się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Mango - 67 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Papaja - 43 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g