chińska herbata Schisandra

aromatyczna i bardzo zdrowa herbata! Chińska trawa cytrynowa służy do przygotowywania herbaty i wywarów, a także do innych celów kulinarnych. Herbata z trawy cytrynowej orzeźwia, wzmacnia układ odpornościowy, ogólnie poprawia samopoczucie. W leczeniu chorób sercowo-naczyniowych stosuje się wywar z trawy cytrynowej, jest silniejszy i odpowiednio silniej wpływa na organizm.
leno4kaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
1 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Wlej wodę do czajnika, Wyślij do ognia.

2. Wlej czarną herbatę do wrzącej wody, a także posiekane suszone liście i jagody Schisandra.

3. Zamykamy pokrywką, nalegamy na 10 minut, a następnie filtrujemy.

4. Napój słodzimy miodem do smaku, mieszamy, aż całkowicie się rozpuści.

przed podaniem już odcedzoną herbatę można ponownie zagotować lub wypić na ciepło.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Czarna herbata - 0   kcal/100g
  • Schisandra - 111   kcal/100g

Podobne przepisy