herbata z płatków róży

Delikatna herbata o korzystnych właściwościach! Herbata z płatków róży to nie tylko romantyczna nazwa, to naprawdę napój leczniczy, który jest stosowany nawet jako lekarstwo. Smak herbaty jest bardzo przyjemny, kolor jest jasnoróżowy, półprzezroczysty.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
0 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. Wlej wodę do czajnika, Wyślij do ognia, zagotuj.

2. Rozłóż płatki róży w filiżance, zalej wrzącą wodą, przykryj odpowiednią pokrywką.

3. Zaparz herbatę przez około 5 minut, a następnie przefiltruj przez drobny sitko.

4. Dodaj cukier do smaku, ale możesz go pić bez niego, herbata ma całkowicie samowystarczalny smak.

ciesz się zdrowym napojem i bądź zdrowy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Płatki róż - 0   kcal/100g

Podobne przepisy