herbata hyzopowa

zdrowa i bardzo smaczna herbata! Zaopatrz się w zdrowie! Herbata z hyzopem to magazyn składników odżywczych! Herbata jest aromatyczna, ma bardzo przyjemny smak. Możesz osłodzić napój cukrem lub miodem, dodając odpowiednią ilość do swoich upodobań.
Sarka @Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
3 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

1. Hyzop i miętę myjemy pod bieżącą wodą.

2. Posiekaj liście i łodygę nożem wraz z kwiatami.

3. Wlać posiekaną miętę i hyzop stromą wrzącą wodą, przykryć pokrywką, nalegać na 15 minut.

4. Przefiltruj bulion przez sito lub gazę, dodaj cukier do smaku.

aromatyczna herbata jest gotowa!

pij dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Hyzop - 21   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy