koktajl z owoców kaktusa
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Obieramy owoce kaktusa, w tym celu przytrzymując widelcem, odcinamy boki i wykonujemy nacięcie pośrodku. Łyżką z wnętrza owocu obieramy miąższ, który przenosimy do blendera.
2. Wlej mleko, w razie potrzeby możesz użyć naturalnego niskotłuszczowego jogurtu.
3. Dodaj lód i ubij blenderem przez kilka minut.
4. Wlej szklankę smoothie i udekoruj listkami mięty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Lód - 0 kcal/100g
- Kaktus meksykański - 16 kcal/100g