napój tonizujący z kaktusa
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
owoce opuncji są obrane i kolczaste. Usuń nasiona z wiśni. Rozłóż owoce kaktusa, wiśnie i maliny w misce blendera i posiekaj. Wlej sok z cytryny i dodaj miód do smaku. Wlej napój do szklanki z pokruszonym lodem i poczęstuj!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Lód - 0 kcal/100g
- Kaktus meksykański - 16 kcal/100g