Koktajl musująca Sangria z likierem Cointreau

jasny, świąteczny napój o owocowym smaku! Zamiast szampana można użyć czerwonego wina i wody gazowanej. Dodaj różne owoce według własnych upodobań. Bardzo piękny, musujący napój doskonale rozweseli i sprawi, że wakacje nie zostaną zapomniane!
elena DAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 9 g
90 kcal
IG: 67 / 0 / 33

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 30 min

1. Cytrusy kroimy w cienkie plasterki, wlewamy cukier i mieszamy.
2. Dodaj obrane i umyte winogrona. Wlej pomarańczowy likier Cointreau i brandy w tych samych proporcjach. Pozostaw napój w chłodnym miejscu na dwie godziny.
3. Wlej do karafki i dodaj szampana. Wlej koktajl do szklanek z lodem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grejpfrut - 29   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Winogrona - 65   kcal/100g
  • Limonka - 16   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Brandy - 225   kcal/100g
  • Szampan wytrawny - 64   kcal/100g
  • Szampan jest półsłodki - 88   kcal/100g
  • Szampan półwytrawny - 78   kcal/100g
  • Szampan - 78   kcal/100g
  • Likier Cointreau - 197   kcal/100g

Podobne przepisy