koktajl musująca Sangria z likierem Cointreau
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Cytrusy kroimy w cienkie plasterki, wlewamy cukier i mieszamy.
2. Dodaj obrane i umyte winogrona. Wlej pomarańczowy likier Cointreau i brandy w tych samych proporcjach. Pozostaw napój w chłodnym miejscu na dwie godziny.
3. Wlej do karafki i dodaj szampana. Wlej koktajl do szklanek z lodem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grejpfrut - 29 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Brandy - 225 kcal/100g
- Szampan wytrawny - 64 kcal/100g
- Szampan jest półsłodki - 88 kcal/100g
- Szampan półwytrawny - 78 kcal/100g
- Szampan - 78 kcal/100g
- Likier Cointreau - 197 kcal/100g