kompot jabłkowy z białego likieru na zimę

kompot witaminowy na zimę dla całej rodziny! Kompot z białego nadzienia na zimę można przygotować bez sterylizacji, mimo to jest doskonale przechowywany nawet w temperaturze pokojowej. Jabłka do gotowania należy wybrać dojrzałe, bez plam i innych śladów zepsucia.
FrancaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 40 g
164 kcal
IG: 18 / 0 / 83

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 D 45 min

1. Umyj jabłka, pokrój na ćwiartki, usuń rdzeń z nasionami.

2. Włóż przygotowane plasterki jabłka do czystego słoika i zalej wrzącą wodą, przykryj słoik pokrywką i pozostaw na 15 minut.

3. Następnie wlej wodę do rondla, wlej cukier, ponownie Wyślij do ognia, zagotuj.

4. Wlej kilka szczypt kwasu cytrynowego do słoika z jabłkami i zalej wrzącym syropem. Natychmiast zwiń hermetycznie.

5. Odwróć słoik do góry nogami, zawiń go w Kratę, pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

kompot można przechowywać zarówno w piwnicy, jak iw spiżarni w mieszkaniu w mieście.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g

Podobne przepisy