skład / składniki
gotowanie krok po kroku
rzadko gotujemy wykwintne potrawy, ale zawsze chcemy, aby były idealne, zadziwiały naszych gości smakiem i aromatem. Poznaj zwycięski przepis kulinarny o nazwie kurczak z oliwkami. Zaczynamy od pokrojenia cebuli i pieprzu na małe kostki, posiekania czosnku, pokrojenia grzybów na plasterki. Teraz rozgrzej oliwę i masło na dużej patelni. Następnie kładziemy kawałki kurczaka i brązowiejemy je. Następnie wyjmujemy kurczaka. Następnie umieść cebulę, czerwoną paprykę, czosnek i pieczarki na patelni, smaż je na małym ogniu przez około 15 minut. Po tym czasie Wprowadzamy pomidory pokrojone w cienkie plasterki, Wino i przygotowanego kurczaka. Gotuj, przykryj i gotuj na małym ogniu przez około 40-50 minut. Teraz wymieszaj skrobię z wodą i dodaj do sosu, soli, pieprzu. Ponownie zagotuj sos i gotuj przez około 5 minut. Do sosu Wprowadzamy najpierw śmietanę, a następnie oliwki. Rozgrzej całą masę i natychmiast zdejmij z ognia! Danie kurczak z oliwkami jest gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Beztłuszczowa śmietana - 59 kcal/100g