krem do róż na torcie

świetny krem do dekorowania ciasta różami! Istnieje ogromna liczba kremów do dekoracji ciast. Dlatego przygotowanie stabilnego kremu do dekoracji ciasta nie będzie trudne. Krem białkowy będzie działał jak ten krem. Jest bardzo lekki, bujny i doskonale zachowuje swój kształt przez długi czas. Idealny zamiennik tłustych kremów na bazie bitej śmietany lub masła. W dzisiejszych czasach jest jednym z najprostszych i najłatwiejszych do przygotowania. Jest idealny w swoim rodzaju! Na pewno będziesz w stanie przygotować ten krem za pierwszym razem. Najważniejsze, aby zrobić wszystko dobrze!
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 3 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 95 % 55 g
230 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

do przygotowania kremu użyjemy dokładnie takich proporcji, jak podane w kompozycji. Jeśli potrzebujesz większej ilości kremu, po prostu zwiększ ilość składników 2-3 razy.
więc...
weź zimne świeże jajka i oddziel białka od żółtek. Nie potrzebujemy żółtek. Będziemy pracować z białkami.

w suchym, czystym i beztłuszczowym naczyniu do ubijania dodaj schłodzone białka. Ubijaj je z dużą prędkością miksera, aż będą gęste, stabilne szczyty.

połącz wodę i cukier osobno w tym samym czasie. Podpal i podgrzej. Doprowadź do wrzenia i kontynuuj gotowanie syropu, aż osiągnie temperaturę 120 stopni. Podczas gotowania dodaj trochę kwasu cytrynowego do syropu. Jednocześnie krem nie będzie słodko słodki i nie będzie kandyzowany. Kwas cytrynowy służy w kremie jako środek konserwujący, dzięki czemu wydłuża się okres przydatności do spożycia kremu białkowego.

następnie powoli, cienkim strumieniem, wstrzyknij gorący syrop do ubitych białek. W takim przypadku nie przestawaj ubijać. Cały krem ubijaj jeszcze przez kilka minut. Masa stanie się błyszcząca, bujna i błyszcząca. W takim przypadku krem ostygnie.
kiedy krem zaczął pozostawiać wyraźne kontury, możesz przestać bić.

Krem do dekorowania ciast jest gotowy! Użyj go do dekoracji ciasta kwiatami, liśćmi, falami i innymi różnymi wzorami. W razie potrzeby krem można zabarwić dowolnymi barwnikami spożywczymi. Aby to zrobić, dodaj kilka kropli barwnika do kremu i trochę krem ubij, aby kolory były równomiernie rozłożone, a krem stał się równomiernie zabarwiony.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy