kompot z jabłek i gruszek na zimę

nie ma to jak domowe napoje, zwłaszcza kompot z jabłek i gruszek. Pyszne!
☺ModnicaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 6 g
23 kcal
IG: 60 / 0 / 40

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min
dokładnie umyj jabłka i gruszki, wysusz je. Obierz i pokrój w małe plasterki lub kostki. Zagotuj wodę, włóż jabłka, gruszki i jagody do rondla. Dodaj cukier i dokładnie wymieszaj. Gotuj przez 5-10 minut na małym ogniu. Następnie wyłącz, wlej do wysterylizowanych słoików i zwiń.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy