kompot z jabłek i gruszek na zimę
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
dokładnie umyj jabłka i gruszki, wysusz je. Obierz i pokrój w małe plasterki lub kostki. Zagotuj wodę, włóż jabłka, gruszki i jagody do rondla. Dodaj cukier i dokładnie wymieszaj. Gotuj przez 5-10 minut na małym ogniu. Następnie wyłącz, wlej do wysterylizowanych słoików i zwiń.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g