wędzony mostek w skórce cebuli z płynnym dymem

pyszny mostek na herbatę i przekąskę. Koniecznie spróbuj. Mostek w skórce cebuli wygląda jak wędzony, ale jest znacznie zdrowszy niż jakikolwiek wędzony. A smak, moim zdaniem, jest jeszcze lepszy! Gotowanie nie jest trudne, wynik cię zadowoli.
alexey3692Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 53 % 16 g
tłuszcze 17 % 5 g
węglowodany 30 % 9 g
157 kcal
IG: 22 / 0 / 78

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 4 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak ugotować boczek wieprzowy w łuskach cebuli? Najpierw przygotuj wszystkie składniki. Potrzebujemy patelni o pojemności 2-3 litrów, w której mostek będzie swobodnie pasował. Należy również pamiętać, że łuski cebuli mają tendencję do malowania, więc weź patelnię, której nie szkoda zepsuć lub nie emaliowaną, ponieważ pigment zjada się w szkliwie. Dobrze spłucz łuskę, napełnij wodą, umieść na kuchence.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wyjaśnię, że musisz wziąć tyle wody, aby po zanurzeniu mostka woda całkowicie go przykryła (weź to pod uwagę przy wyborze naczyń do gotowania). Teraz dodaj pieprz, liść laurowy, sól, sumak, miód i płynny dym. I czekamy, aż woda się zagotuje.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gdy woda się zagotuje, zanurz boczek wieprzowy w garnku i ułóż nieobraną główkę czosnku, przekrojoną na pół. Gotuj mięso z łuską i przyprawami przez 15 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Po zakończeniu gotowania wyjmij patelnię z mostkiem z pieca i pozostaw patelnię na 4 godziny do zaparzenia i ostygnięcia. Następnie włóż bulion do lodówki na noc.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rano wyjmij mostek z solanki. Pokrój w cienkie plasterki. Smacznego!

nie zapominaj, że pyszne danie można przygotować tylko z dobrych składników. Wybierz świeże mięso do tego przepisu. Kilka wskazówek, jak wybrać boczek wieprzowy:

aby wybrać wysokiej jakości boczek wieprzowy, spójrz na jego plasterek. Paski smalcu i mięsa powinny być takie same i naprzemienne. Smugi boczku powinny być białe z lekkim różowym odcieniem, a mięso powinno być różowe. Konsystencja produktu powinna być jednorodna. Jeśli w mostku są ciemne plamy lub tłuszcz w Kolorze Żółtym, lepiej odmówić zakupu.

boczek wieprzowy w łuskach cebuli najlepiej gotować wieczorem. W nocy będzie miała czas na nasiąkanie, a rano będzie delikatna i pachnąca. Jeśli planujesz piknik lub rodzinną ucztę, polecam to zrobić. Wspaniała przekąska będzie gwarantowana!

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Płynny dym - 0   kcal/100g
  • Sumak - 298   kcal/100g
  • Skórka cebuli - 0   kcal/100g
  • Boczek wieprzowy - 155   kcal/100g

Podobne przepisy