mus jabłkowy na zimę na jednej wodzie

Przygotuj pyszne puree z jabłek dla dziecka. Solidna korzyść! Zamiast kupować produkt sklepowy, sam przygotowuję tłuczone ziemniaki-z różnych owoców i warzyw. Dzieci uwielbiają! Co więcej, nie tylko młodszy. Cała puszka witamin bez grama cukru i innych nieprzyjemnych dodatków!
AliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 9 g
43 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Umyj jabłka, Przytnij Skórki, przekrój owoce na pół i usuń rdzenie.

2. Włóż jabłka do rondla, najlepiej emaliowanego, zalej wodą i umieść na kuchence. Doprowadź je do wrzenia.

3. Gotuj jabłka na małym ogniu, aż będą miękkie. Zajmie to od 5 do 10 minut.

4. Zmiel jabłka blenderem lub ugniataj drewnianym tłuczkiem. W pierwszej wersji puree będzie bardziej jednorodne.

5. Teraz puree należy doprowadzić do wrzenia, gotować przez kilka minut i rozprowadzić w małych wysterylizowanych słoikach lub w jednym dużym. Pozwól gotowemu puree ostygnąć w ciepłym miejscu.

gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy