mus jabłkowy na zimę na jednej wodzie
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj jabłka, Przytnij Skórki, przekrój owoce na pół i usuń rdzenie.
2. Włóż jabłka do rondla, najlepiej emaliowanego, zalej wodą i umieść na kuchence. Doprowadź je do wrzenia.
3. Gotuj jabłka na małym ogniu, aż będą miękkie. Zajmie to od 5 do 10 minut.
4. Zmiel jabłka blenderem lub ugniataj drewnianym tłuczkiem. W pierwszej wersji puree będzie bardziej jednorodne.
5. Teraz puree należy doprowadzić do wrzenia, gotować przez kilka minut i rozprowadzić w małych wysterylizowanych słoikach lub w jednym dużym. Pozwól gotowemu puree ostygnąć w ciepłym miejscu.
gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g

